AAVE Festival 2018 Guest: Hannu Karjalainen

Hannu Karjalainen (FI)

Kansainvälisesti arvostettu kuvataiteilija Karjalainen julkaisi kolmannen levynsä A Handful of Dust Is A Desert viime vuonna saksalaiselle Karaoke Kalk -levy-yhtiölle. A Closer Listen valitsi ylistetyn albumin vuoden 2017 parhaan 20 albumin joukkoon ja sitä on verrattu The Caretakerin ja Gasin musiikkiin. Viime aikoina Karjalainen on työskennellyt muun muassa uraauurtavan shoegaze-yhtye Slowdiven Simon Scottin kanssa.

The internationally acclaimed visual artist Karjalainen released his third record A Handful of Dust Is A Desert last year on the German record label Karaoke Kalk. The celebrated album was chosen among Top 20 albums of 2017 by A Closer Listen and it has been compared to artists such as The Caretaker and Gas. Previously Karjalainen has worked with Simon Scott of the seminal shoegaze group Slowdive among others.