AAVE Festival 2018 Guest: Greg Pope

Greg Pope (UK)

Puuhasteltuaan punkrockbändien ja absurdistisen performanssin parissa, Greg Pope perusti elokuvakollektiivit ‘Situation Cinema’ (Brighton 1986) ja ‘Loophole Cineman’ (Lontoo, 1989).

Sekä yhteistyössä muiden kanssa että yksin työskentelevä Pope on tehnyt videoinstallaatioita, live art -teoksia ja yksikanavaisia elokuvia vuodesta 1996 lähtien. Ne pitävät sisällään niin live cinema -performanssitöitä, 35mm -elokuvaproduktioita kuin diaprojektoriesityksiäkin. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet muun muassa äänitaiteilijat Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug ja Okkyung Lee sekä Sult ja Ich Bin N!ntendo -ryhmät.

Pope on esiintynyt eri festivaaleilla ja tapahtumissa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Australiassa.

After dabbling in punk rock bands and absurdist performance, Greg Pope founded film collective ‘Situation Cinema’ (Brighton 1986) and ‘Loophole Cinema’ (London, 1989).

Working collaboratively and individually, Pope has made video installations, live art and single screen film works since 1996. These works include live cinema performance pieces as well as 35mm film productions and slide projection performances. His collaborations include working with sound artists Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug and Okkyung Lee  and bands including Sult and Ich Bin N!ntendo.

Pope has performed at festivals and events in Europe, North and South America and Australia.