AAVE Festival 2018 Guest: Zahra Mani

Zahra Mani

Säveltäjä ja moni-instrumentalisti Zahra Mani on välitiloista kiinnostunut rajojenylittäjä, joka haastaa esteettiset ja kulttuuriset ennakkokäsitykset. Hän luo sykkiviä, räjähtäviä, kuiskailevia, pulisevia, huutavia, houkuttelevia ja kuulijaa syleileviä äänimaailmoita, jotka hän on johtanut vuosien ajan kehittämästään eri soittimien ja löydettyjen äänien arkistostaan. Kenttä-äänitysten sekä luonnon- ja mekaanisten äänien sadonkorjuussa sähköinen bassokitara muuntuu sadepisaroiksi, moottoreiksi ja hakkaaviksi monsuunituuliksi. Viime aikoina Mani on esiintynyt intermediaalisesti multimediataiteilija Elise Passavantin kanssa, Medusa’ s bed -kokoonpanossa Mia Zabelkan ja Lydia Lunchin kanssa, soolona, monikanavaisten installaatioiden ja radiotaiteen tekijänä sekä yksittäisemmin muun muassa Thomas Könerin, Samo Kutinin, Electric Indigon, Benjamin Fingerin, Sofia Härdigin ja Olga Nosovan kanssa. Vuonna 2017 Zahra Mani sai Itävallan kulttuuriministeriön myöntämän merkittävän taiteilijan palkinnon.

Composer and multi-instrumentalist who creates pulsing, shifting soundscapes derivedfrom her burgeoning archive of instrumental and found sound that she has been recording and developing for years. Her work focuses on spaces between. Crossing boundaries, challenging aesthetic and cultural preconceptions in an ongoing flux ofsound, word and motion, Zahra Mani creates shifting, pulsing, explosive, whispering, murmuring, screaming, cajoling and caressing sonic worlds. Current projects include inter-medial performance with Elise Passavant (visuals); Medusa’s Bed with Mia Zabelka and Lydia Lunch. Recent performance partners apart fromregular collaborators have included Thomas Köner, Samo Kutin, Electric Indigo, BenjaminFinger, Sofia Härdig and Olga Nosova. Winner of the 2017 outstanding artist award for composition from the Austrian CulturalMinistry.

www.zahramani.com