Derek Holzer: Vector Synthesis

Lauantai 14.4.2018 21:00
LIVE CINEMA / DEREK HOLZER: VEKTORI SYNTEESI
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Derek Holzer käyttää äänisynteesin ja vektorigrafiikan esittämistekniikoita tutkiakseen äänen+kuvan suoraa suhdetta. Metodi perustuu muiden muassa sellaisten taiteilijoiden kuin Mary Ellen Bute, John Whitney, Nam June Paik, Ben Laposky ja Steina & Woody Vasulka pioneeriluonteiselle työlle, media-arkeologian ideoille sekä vanhentuneiksi katsottujen teknologioiden luovalle uudelleenkäytölle. Vektorisynteesissä äänen aaltoliikkeet kontrolloivat niin vertikaalisia ja horisontaalisia liikkeitä kuin yksittäisen valonsäteen kirkkauttakin, jäljitellen muotoja, pisteitä ja kaariviivoja suorassa suhteessa ääneen ja kuvaan.

Derek Holzer (US/FI/DE)

Derek Holzer (1972) on Helsingissä ja Berliinissä asuva yhdysvaltalainen soitinrakentaja ja äänitaiteilija, jonka nykyisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat analoginen tee-se-itse -elektroniikka, äänen + tilan suhde, noise, impro ja musiikin äärimmäisyydet. Hän on esiintynyt livenä, opettanut, pitänyt työpajoja ja tehnyt musiikkiteoksia ainutkertaisille instrumenteille ja installaatioille Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Uudessa Seelannissa vuodesta 2002 lähtien.

AVAJAISET & KLUBIT | HAUNTOLOGIA | OISHII | LIVE CINEMA | NÄYTTELYT | SEMINAARI

Saturday 14.4.2018 21:00
LIVE CINEMA / DEREK HOLZER: VECTOR SYNTHESIS
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

VECTOR SYNTHESIS uses sound synthesis and vector graphics display techniques to investigate the direct relationship between sound+image. It draws on the historical work of artists such as Mary Ellen Bute, John Whitney, Nam June Paik, Ben Laposky, and Steina & Woody Vasulka among many others, as well as on ideas of media archaeology and the creative re-use of obsolete technologies. Audio waveforms control the vertical and horizontal movements as well as the brightness of a single beam of light, tracing shapes, points and curves with a direct relationship between sound and image.

Derek Holzer (US/FI/DE)

Derek Holzer (1972) is an American instrument builder and sound artist based in Helsinki FI & Berlin DE, whose current interests include DIY analog electronics, the relationship between sound + space, media archaeology and the meeting points of electroacoustic, noise, improv and extreme music. He has performed live, taught workshops and created scores of unique instruments and installations since 2002 across Europe, North and South America, and New Zealand.

OPENINGS & CLUBS | HAUNTOLOGY | OISHII | LIVE CINEMA | EXHIBITIONS | SEMINAR