Greg Pope: Scarface

Lauantai 14.4.2018 20:00
LIVE CINEMA / GREG POPE: ARPINAAMA (SCARFACE)
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Äänellinen ja visuaalinen projektioperformanssi yhdistää analogisen filmin tuhoavan käsittelyn kuolemankultti-taikalyhtyesitykseen. Performanssissa painottuu se kuinka näennäisen vastakkaiset luomisen ja tuhoamisen voimat voidaan fuusioida yhdeksi aktioksi. Tapahtuman katarttinen ja vapauttava prosessi luo reaaliajassa uusia voimia, ääniä ja liikkeitä. Reaaliaikainen elävyys on olennainen aspekti, sillä aktiota ei voi koskaan toistaa samalla tavalla. Kontrolloitua rakennuksen hävitystä muistuttava esitys muuttaa tilan ja objektin havainnon, jonka luultiin jo olleen täysin ymmärrettävissä.

GREG POPE (UK)

Puuhasteltuaan punkrockbändien ja absurdistisen performanssin parissa, Greg Pope perusti elokuvakollektiivit ‘Situation Cinema’ (Brighton 1986) ja ‘Loophole Cineman’ (Lontoo, 1989).

Sekä yhteistyössä muiden kanssa että yksin työskentelevä Pope on tehnyt videoinstallaatioita, live art -teoksia ja yksikanavaisia elokuvia vuodesta 1996 lähtien. Ne pitävät sisällään niin live cinema -performanssitöitä, 35mm -elokuvaproduktioita kuin diaprojektoriesityksiäkin. Hänen yhteistyökumppaneitaan ovat olleet muun muassa äänitaiteilijat Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug ja Okkyung Lee sekä Sult ja Ich Bin N!ntendo -ryhmät.

Pope on esiintynyt eri festivaaleilla ja tapahtumissa Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Australiassa.

AVAJAISET & KLUBIT | HAUNTOLOGIA | OISHII | LIVE CINEMA | NÄYTTELYT | SEMINAARI

 

Saturday 14.4.2018 20:00
LIVE CINEMA / GREG POPE: SCARFACE
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

A sonic and visual projection performance combining the destructive treatment of analogue film with a death cult magic lantern show.

This performance emphasizes how the seemingly opposed forces of creation and destruction can be fused into a single action. The cathartic and liberating process of the event creates new forms, sounds and movement in real time.

The live-ness is an essential aspect, this action can never be the same twice. Like watching a controlled demolition of a building which changes your perception of a space and object you assumed you understood completely.    

Greg Pope (UK)

After dabbling in punk rock bands and absurdist performance, Greg Pope founded film collective ‘Situation Cinema’ (Brighton 1986) and ‘Loophole Cinema’ (London, 1989).

Working collaboratively and individually, Pope has made video installations, live art and single screen film works since 1996. These works include live cinema performance pieces as well as 35mm film productions and slide projection performances. His collaborations include working with sound artists Lee Paterson, John Hegre, Lasse Marhaug and Okkyung Lee  and bands including Sult and Ich Bin N!ntendo.

Pope has performed at festivals and events in Europe, North and South America and Australia

OPENINGS & CLUBS | HAUNTOLOGY | OISHII | LIVE CINEMA | EXHIBITIONS | SEMINAR