Seminaari: Taiteilijoiden hauntologiat (Artists’ Hauntologies)

Perjantai 13.4.2018 11:00–15:00
VIDEOKAFFE, DEREK HOLZER & KOELSE: TAITEILIJOIDEN HAUNTOLOGIAT
Nordström-tila, Kuvataideakatemian kirjasto, Elimäenkatu 25 A, 2krs

AAVE-festivaalin koko ohjelman läpäisevä “hauntologian” teema avautuu festivaalivieraittemme seminaaripresentaatioiden kautta. Menneet tekniikat ja teknologian haamut kohtaavat nykytaiteen käytännöt. Seminaari ‘Taiteilijoiden hauntologiat’ järjestetään yhteistyössä Kuvataideakatemian Yleisen opetuksen keskuksen kanssa. 

Videokaffe (FI/DE/US/RU)

Videokaffe on taiteilijakollektiivi, joka pyrkii löytämään yhteyden digitaalisen ja analogisen välille kineettisten veistosten kautta. Videokaffella on jäseniä Suomessa, Saksassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Vuodesta 2011 lähtien kollektiivilla on ollut lukuisia näyttelyitä ympäri maailmaa. Ryhmän jäsenet tekevät yhteistyötä eri puolilta maailmaa sijaitsevista studioistaan internetin välityksellä. Videokaffe kokoontuu yhteen vähintään kerran vuodessa residenssin tai näyttelyn yhteydessä.

videokaffe.com

Derek Holzer (US/FI/DE)

Derek Holzer (1972) on Helsingissä ja Berliinissä asuva yhdysvaltalainen soitinrakentaja ja äänitaiteilija, jonka nykyisiin kiinnostuksen kohteisiin kuuluvat analoginen tee-se-itse -elektroniikka, äänen + tilan suhde, noise, impro ja musiikin äärimmäisyydet. Hän on esiintynyt livenä, opettanut, pitänyt työpajoja ja tehnyt musiikkiteoksia ainutkertaisille instrumenteille ja installaatioille Euroopassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja Uudessa Seelannissa vuodesta 2002 lähtien.

macumbista.net

KOELSE (FI)

Kokeellisen elektroniikan seura on Helsingissä toimiva elektroniikkaromun luovaan väärinkäyttöön keskittynyt ryhmä. Heidän käsissään vanhat laitteet saavat uuden elämän ihmeellisinä ääntä tuottavina koneina. Näitten koneiden varaan rakentuvat KOELSE:n installaatiot, konsertit ja työpajat.

koelse.org

AVAJAISET & KLUBIT | HAUNTOLOGIA | OISHII | LIVE CINEMA | NÄYTTELYT | SEMINAARI

Friday 13.4.2018 11:00–15:00
VIDEOKAFFE, DEREK HOLZER & KOELSE: ARTISTS’ HAUNTOLOGIES
Nordström-tila, Library of Academy of Fine Arts, Elimäenkatu 25 A, 2nd floor

The theme “hauntology” traversing the whole festival will be opened up in the seminar presentations of our festival guests. The ghosts of the past technics and technology meet the practices in contemporary art. The seminar ‘Artists’ hauntologies’ is organised together with KuvA/Centre for General Studies.

Videokaffe (FI/DE/US/RU)

Videokaffe is an artist collective seeking to find the nexus between digital and analog, through the medium of kinetic sculpture. Videokaffe has members in Finland, Germany, The U.S., and Russia. Since its formation in 2011 the collective has had numerous exhibitions around the world. The members collaborate working remotely from their studios across the world through digital media portals creating new artworks. Videokaffe comes together for a studio residence/exhibition at least once a year.

videokaffe.com

Derek Holzer (US/FI/DE)

Derek Holzer (1972) is an American instrument builder and sound artist based in Helsinki & Berlin, whose current interests include DIY analog electronics, the relationship between sound + space, media archaeology and the meeting points of electroacoustic, noise, improv and extreme music. He has performed live, taught workshops and created scores of unique instruments and installations since 2002 across Europe, North and South America, and New Zealand.

macumbista.net

KOELSE (FI)

Association of Experimental Electronics is a group of experimental electronics enthusiasts. They gather old consumer-electronics and transform it into sound producing devices. With these devices they play concerts, build installations out of them and teach how to build similar things. Koelse’s projects have been seen and heard around Europe on museums and galleries, but also wastelands and squats since 2002.

koelse.org

OPENINGS & CLUBS | HAUNTOLOGY | OISHII | LIVE CINEMA | EXHIBITIONS | SEMINAR