2018 Festival Edition Dates!

AAVE FESTIVAL 9.–15.4.2018
Helsinki, vapaa pääsy!
[in English below]

Kahdeksas Helsingissä järjestettävä AAVE (Alternative AudioVisual Event) tuo huhtikuussa valkokankaille, esityslavoille ja näyttelyihin liikkuvaa kuvaa ja elävää esitystä yhdistävää live cinemaa, kokeellisia elokuvia, videotaidetta, essee-elokuvaa ja installaatioita. Vuoden 2018 festivaalin keskeisin teema on hauntologia, muistin ja eri medioiden kummittelu, jota lähestymme live cineman ja screening-teosten näytössarjan, näyttelyn ja seminaarin kautta. Pääsarjassamme esitämme japanilaisen kokeellisen dokumenttielokuvan, avantgarde-elokuvan ja videotaiteen legendaarisen tekijän Matsumoto Toshion lyhyitä teoksia. Tasokkaat live cinema -taiteilijavieraamme sekä yllättävät liikkuvan kuvan teokset sytyttävät ohjelmaamme kutsuvan, tuonpuoleisen loiston.

Liity festivaalin Facebook-tapahtumaan.

AAVE FESTIVAL 9.–15.4.2018
Helsinki, free entry!

In April the eight AAVE (Alternative AudioVisual Event) brings in live cinema performances, experimental films, video art, essay films and installations for your eyes, ears and other senses. It shines on the screens, stages and exhibition venues in Helsinki. The theme of the year 2018 is hauntology, haunting through media and memory. We introduce the theme via live cinema performances, screenings, exhibitions and a seminar. In our main screening series we will show the short works by the legendary pioneer of Japanese experimental documentary film, video art and avantgarde film Matsumoto Toshio and our qualified live cinema guest artists performances and surprising moving image works will light up the program with tempting, otherworldly shine.

Join the Facebook-event.