Britt Al-Busultan: Proposal for a Future

Sunnuntai 15.4.2018 19:00
LIVE CINEMA / BRITT AL-BUSULTAN: EHDOTUS TULEVAISUUDEKSI
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Ehdotus tulevaisuudeksi on live cinema -esitys kahdelle 16 mm projektorille, käsinkäsitellyille filmiluupeille ja erilaisille valituille objekteille. Projektorien liikuttelu yleisön edessä luo paikkaerityisen immersiivisen ympäristön, joka muuttuu jatkuvasti esityksen keston aikana. “Ehdotus tulevaisuudeksi” on kokeellinen science fiction -projekti, joka reflektoi sitä miltä maailmamme tulee näyttämään antroposeenisen ajan jälkeen.

Britt Al-Busultan (FI/NL)

Hollantilais-suomalaisen kuvataiteilijan Britt Al-Busultanin “elävät maalaukset” manifestoituvat käsinprosessoituina filmeinä, filmi-installaatioina ja live-cinema -performansseina. Hän asuu nykyään Vaasassa, jonne hän perusti taiteilijoiden ylläpitämän Filmverkstaden -filmilaboratorion.

Britt esiintyy yhdessä taiteilija Sama Sashan kanssa. Hän on Helsingissä toimivan Sasha Kretovan kokeellisen musiikin projekti. Hänen musiikkinsa on löydettyjen äänien kollaasi. Sasha kerää taustaääniä ja “jäteääniä” ja käyttää niitä luomaan sävellyksiä.

AVAJAISET & KLUBIT | HAUNTOLOGIA | OISHII | LIVE CINEMA | NÄYTTELYT | SEMINAARI

Sunday 15.4.2018 19:00
LIVE CINEMA / BRITT AL-BUSULTAN: PROPOSAL FOR A FUTURE
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Proposal for A Future is a live cinema performance for two 16mm projectors, handmade film loops, and assorted objects. By moving the projectors around in front of the audience, a site-specific immersive environment is created that continuously shifts during the duration of the performance. ‘Proposal for a Future’ is an experimental science fiction film project, which reflects upon what our world will look like in the post anthropocene era.

Britt Al-Busultan (FI/NL)
Britt Al-Busultan is a Dutch/Finnish visual artist whose “tableaux vivants” manifest themselves as hand-processed films, film installations and live cinema performances. She is currently based in Vaasa, Finland, where she founded the artist-run film lab Filmverkstaden.

Britt will be joined in performance by artist Sama Sasha. She is an experimental music project of Sasha Kretova, an artist based in Helsinki. Her music is a plunderphonics style collage of found sounds. Sasha collects background and “waste” sounds and uses them to make her compositions.

OPENINGS & CLUBS | HAUNTOLOGY | OISHII | LIVE CINEMA | EXHIBITIONS | SEMINAR