Virvatulet (Ghost Lights): Money, witchcraft and Naples

Perjantai 13.4.2018 17:30
HAUNTOLOGIA / VIRVATULET: RAHA, NOITUUS JA NAPOLI
kooste / 70 min / DCP & digitaalinen tiedosto
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Asuttamamme planeetan tila avautuu rahan, subjektiivisten rituaalien ja painovoiman ihmeen kautta.

1. Jaakko Pallasvuo & Anni Puolakka: Sacre 2: Hex (2017 / 27 min)

Sacre2: HEX on toinen osa Anni Puolakan ja Jaakko Pallasvuon Sacre-trilogiassa. Ensimmäisen osan vakavasta cybergoottitanssijasta on tullut omahyväinen Wicca-vloggari. Hänen kaikkitietävä veljensä on vaikeuksissa ja tarvitsee sisarensa apua. Ongelmat sisaruudessa sotkeutuvat ura-ahdistukseen. Virtuaaliset ja materiaaliset selviytymistaktiikat ovat koetuksella. Hengelliset, taloudelliset ja sosiaaliset tasot kietoutuvat toisiinsa rahanpolttorituaaleissa. Viehättävä avaruusolio horjuttaa vaurioitunutta sisarussuhdetta entisestään.

2. Jan Ijäs: Waste no 1 Money (2017 /17 min)

Inflaatio on saanut Zimbabwen dollarin menettämään täysin arvonsa. Seteleistä on tullut kierrätysmateriaalia, josta tehdään esimerkiksi pöytäliinoja ja lampunvarjostimia. Hararen slummien alamaailmassa Yhdysvaltain dollarit on kätkettävä vaatteisiin, jolloin seteleistä tulee nopeasti bakteereille kuhiseva kasvualusta. Rahanpesijöiden mukaan setelit on paras pestä hellästi käsin Omo-pesujauheella lämpimässä vedessä.

3. Seppo Renvall: NAPOLI Film (2017 / 20 min)

Kaupunkisinfonian perinteeseen kytkeytyvä kokeellinen dokumenttielokuva unesta Napolista.

4. Mika Taanila: The World (2017 / 7 min)

Elokuva “Mies toisesta maailmasta” (ohj. Nicolas Roeg 1976) evakuoituna ja ylösalaisin käännettynä. Eläimet, huonekalut ja kulkuneuvot odottavat lähestyvää katastrofia autioissa maisemissa. ”We must have died alone, a long long time ago.” (D.B.)

 

Virvatulet ’18 on AAVEen vuosittain valitsema kooste suomalaisen mediataiteen levityskeskuksen AV-arkin uusista levitykseen tulleista teoksista.

AVAJAISET & KLUBIT | HAUNTOLOGIA | OISHII | LIVE CINEMA | NÄYTTELYT | SEMINAARI

Friday 13.4.2018 17:30
HAUNTOLOGIA / GHOST LIGHTS: MONEY, WITCHCRAFT AND NAPLES
compilation / 70min / DCP & digital file
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

The condition of our planet is opened up through the worth and value of money, subjective rituals and the wondrous gravity.

1. Jaakko Pallasvuo & Anni Puolakka: Sacre 2: Hex (2017 / 27 min)

Sacre 2: HEX is the second part of The Sacre Trilogy by Anni Puolakka and Jaakko Pallasvuo. The solemn cybergoth dance enthusiast introduced in the first part of the trilogy (Sacre, 2015) has graduated into a smug Wiccan vlogger. Her formerly know-it-all brother has fallen on hard times and now needs her help. Family relations entangle with work anxiety. Virtual and material survival tactics get tested. Spiritual, financial and social layers mesh in money-burning rituals. A damaged sibling dynamic is further destabilized by a seductive alien.


2. Jan Ijäs: Waste no 1 Money (2017 /17 min)

Inflation has resulted in the Zimbabwe dollar completely losing its value. Banknotes are literally recyclable goods, turned into tablecloths and lampshades, for example. In the Harare slums, which are rife with crime, valuable US dollar banknotes must be concealed in clothing, which means that the notes quickly become breeding grounds for bacteria. According to money launderers, dollar bills can best be gently hand washed with Omo detergent in warm water.


3. Seppo Renvall: NAPOLI Film (2017 / 20 min)

An experimental dreamlike documentary film about Napoli, an homage to the tradition of city symphonies. Live cinema version available.


4. Mika Taanila: The World (2017 / 7 min)

The Man Who Fell to Earth (dir. by Nicolas Roeg, 1976) evacuated and flipped. In abandoned landscapes, animals, furniture and empty vehicles are left awaiting for disaster. ”We must have died alone, a long long time ago.” (D.B.)

 

Ghost Lights ’18 is a yearly compilation of new Finnish media art, curated by AAVE in collaboration with AV-arkki (The Distribution Centre for Finnish Media Art).

OPENINGS & CLUBS | HAUNTOLOGY | OISHII | LIVE CINEMA | EXHIBITIONS | SEMINAR