Ken McMullen: Resistance

Sunnuntai 15.4.2018 17:00
HAUNTOLOGIA / KEN MCMULLEN: VASTARINTA (Resistance)
1976 / 90 min / 16mm
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Vastarinta asentaa raakamateriaalinsa (arkistoelokuva, esitykset, musiikki, historialliset ja psykologiset vastakohtaisuudet) fragmentit kollaasimaiseen sommitelmaan ja pyrkii tekemään niistä kokonaisuuden. Elokuvan historiallinen fokus on Ranskan vastarintaliikkeessä. Vastarinta tutkii sotilaallista miehitystä vastaan suuntautuvan vastarinnan sosiologisia ja psykologisia juuria; kyseenalaistaa arkistoelokuvien käytön opetus- ja televisiodokumenttielokuvissa; tutkii sitä roolia minkä elokuva voi saada historiaa uudelleentulkitessa. Elokuva pitää sisällään arkisto- ja uutismateriaalia sodanaikaisesta Ranskasta, antifasistisista mielenosoituksista sekä Leninistä ja Trotskista.  (Lisää elokuvasta: https://kenmcmullenfilms.wordpress.com/resistance/)

AVAJAISET & KLUBIT | HAUNTOLOGIA | OISHII | LIVE CINEMA | NÄYTTELYT | SEMINAARI

Sunday 15.4.2018 17:00
HAUNTOLOGIA / KEN MCMULLEN: RESISTANCE
1976 / 90 min / 16mm
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2 / Siltavuorenranta 18

Vastarinta on 16 mm -filmille kuvattu pitkä 90-minuuttinen värielokuva. It assembles fragments of raw material (archive film, performances, music, historical and psychological contradictions) and attempts to make a whole. The historical focus of the film is the French Resistance. Resistance examines the sociological and psychological roots of resistance to military occupation; questions the use to which archive film is put in educational and television documentaries; explores the role that film can have in re-interpreting history. Includes archive and newsreel footage of wartime France, anti-fascist demonstrations, and of Lenin and Trotsky. (More: https://kenmcmullenfilms.wordpress.com/resistance/)

OPENINGS & CLUBS | HAUNTOLOGY | OISHII | LIVE CINEMA | EXHIBITIONS | SEMINAR