AAVE Festival 2018 Guests: Elina Oikari, Jyri Pirinen & Aino Eerola

Elina Oikari (FI)

Elina Oikari on helsinkiläinen elokuvantekijä, joka on tehnyt lyhytelokuvia erityisesti kinokonsertteihin yhteistyössä muusikkojen, säveltäjien ja kapellimestarien kanssa. Hän painottaa kuva- ja äänikerronnan kokeellisia yhtymäkohtia teoksissaan, joiden teemat kytkeytyvät muun muassa näytelmäkirjallisuuden klassikoihin, toiseuteen sekä 1980-luvulla syntyneiden sukupolvikokemukseen. 

Elina Oikari is a filmmaker based in Helsinki. She has made short films specially for film concerts in collaboration with musicians, composers and conductors. She emphasizes experimental connections between image and sound in her works whose themes are related to the classics of dramatic literature, otherness and the generational experience of the people born in the 1980’s.

elinaoikari.com


Aino Eerola (FI)

Aino Eerola on viulisti-säveltäjä, joka on viime vuosina esiintynyt enimmäkseen Suomessa, Hollannissa ja Ranskassa. Tällä hetkellä hän keskittyy pääaisassa jazziin ja improvisaation, mutta hänen esityksensä ja sävellyksensä sisältävät myös maailmanmusiikkia, klassista musiikkia ja eksperimentaalista elektroakustista musiikkia. Myrskyn äänessä Ainoa viehättää kysymys: Mikä on ääntä ja mikä musiikkia?

Aino Eerola is a violinist-composer who has been performing mostly in Finland, Holland and France with different bands and projects. At the moment her main focus is in jazz and improvisation, but her performances and compositions also include world music, classical music and experimental electroacoustic music. In Sound of Tempest she is attracted by the question “what is sound and what is music?”.


Jyri Pirinen (FI)

Jyri Pirinen on helsinkiläinen äänisuunnittelija ja muusikko. Hän valmistui Aalto-yliopiston elokuvataiteen osastolta keväällä 2015. Äänisuunnittelun lisäksi, Pirinen on säveltänyt musiikkia sekä elokuvan että esittävän taiteen parissa.

Jyri Pirinen is a sound designer and musician from Helsinki. He graduated from the art film department of Aalto University in the spring of 2015. In addition to sound engineering, Pirinen has composed music for both film and performing arts.

Applethief

AAVE-FESTIVAALIN OHJELMISTOSSA

La 14.4.2018 18:15 Live Cinema:
Oikari, Pirinen & Eerola: Myrskyn ääni (The Sound of Tempest) | WHS Teatteri Union

 

IN AAVE'S FESTIVAL PROGRAM 

Sat 14.4.2018 18:15 Live Cinema:
Oikari, Pirinen & Eerola: The Sound of Tempest (Myrskyn ääni) | WHS Teatteri Union