Tammikuun luento: Woody Allen

Woody Allen

Luento torstaina 24.1.2013 klo 18.

Filosofi Juha Olavinen luennoi Woody Allenista

1935 syntynyt Woody Allen on yksi oman aikamme tuotteliaimmista ja persoonallisimmista elokuvantekijöistä ja koomikoista. Allen aloitti 50-luvulla humoristisena käsikirjoittajana ja kirjailijanalkuna. 60-luvun alkupuolella Allen antautui stand-up koomikoksi ja kehitti tuolloin tavaramerkikseen sittemmin muodostuneen neuroottisen urbaanin älykön tyypin. Vuonna 1966 Allen ohjasi ensimmäisen elokuvansa What`s Up Tiger Lily?.

Tänä vuonna ilmestyvä Blue Jasmine on jo 45. Allen-leffa, joista suurimman osan hän on myös käsikirjoittanut. Näyttelijänä – useimmiten pääosassa – Allen on ollut elokuvissaan kolmisenkymmentä kertaa. Alustuksessa tarkastellaan Allenin omalaatuista elämää ja ylitsevuotavasti kiitettyä ja palkittua elokuvauraa.

VTK, filosofi, kulttuurihistorioitsija sekä kuvantekijä Juha Olavinen on toiminut elokuvan harrastaja 60-luvulta alkaen. Hän toimii nykypäivänä mm. Työväenopiston luennoitsijana ja Kriittinen Klubi:n isäntänä.

www.filosofiklubi.blogspot.com/