AAVE Festival 7.-13.4.2014

Takeshi Kitano - A Scene at the Sea

Kino Kaikun isosisko, liikkuvan kuvan festivaali:

AAVE FESTIVAL 7.–13.4.2014 HELSINKI, VAPAA PÄÄSY!
Tapahtuma Facebookissa

 

Audiovisuaalisia performansseja, elokuvia, videotaidetta, näyttelyitä ja paljon muuta… viides audiovisuaalisen taiteen festivaali AAVE ilmaantuu Helsingin tapahtuma-areenoille huhtikuun toisella viikolla. Varjojen lepattaessa ja kuuloluita kaiuttelevien äänten sinkoutuessa sukellamme jälleen liikkuvan kuvan monimuotoisuuteen.

 

Pääohjelma järjestetään kulttuurikeskus Malmitalolla ja tänä vuonna valtaamme myös Lasipalatsin alueen sekä levittäydymme kaupungille videoprojektorein: Night of The Beamers on osallistava yleisötapahtuma, johon helsinkiläiset voivat osallistua omine videoprojisointeineen. Iltatapahtumat ja klubit levittäytyvät VJ-iltoineen ydinkeskustaan Mbariin ja Kansallisteatterin Lavaklubille sekä Bar Sandroon Kalliossa.

 

Ohjelmiston kohokohtia on Sibelius-Akatemian kanssa tuotettu, Fausto Romitellin ja Paolo Pachinin video-ooppera An Index of Metals, jonka esittää NYKY Ensemble. Romitellin viimeiseksi jääneen sävellyksen täydellisen live-version Suomen ensi-illassa yhdistyy oopperalaulu, kamariorkesteri, elektroninen musiikki ja videotaide. Live Cinema -osuuteen kutsuimme vaasalaiset filmiperformanssiaktiivit Britt Kootstran (NL/FI) ja Arvid van der Rijtin (NL/FI) sekä Dragos Alexandrescun (RO/FI). ASTEPBACK-duon Gaelle Cavalieri (FR/IT) ja Andrea Saggiomo (IT) kokeellinen teatteriesitys hyödyntää 8mm-filmiä.

 

Kirsi Reinolan Yleisradiolle tekemä 6-osainen tv-dokumenttisarja suomalaisista mediataiteilijoista esitetään installaatiomuotoisena festariviikon ajan Helsingin Lasipalatsissa. Ensimmäiset jaksot on mahdollista nähdä jo ennen festivaalin alkua Yle Teemalta keskiviikosta 26.3. alkaen. Lasipalatsin aukion The Black Box -konttigalleriassa Matti Niinimäen interaktiivisen Hiitolan hiisiolennot kutsuvat lapsia ja aikuisia osallistumaan mediataideteokseen. Teokseen liittyy työpajaosuus.

 

Japanilaisten elokuvaherkkujen Oishii-sarjassa nähdään taidepiirienkin arvostaman toimintaelokuvaohjaaja Takeshi Kitanon runollinen A Scene at the Sea, joka on ohjaajan yksi Suomessa vähiten tunnetuista elokuvista. Ohjelmistoomme kuuluvat myös rohkeita kokeellisia teoksia esittävä En Garde! sekä AV-arkin 25-vuotisjuhlanäytös. Uutta digitaalisuutta hyödyntävät Frans Tihveräisen lisätty todellisuus -teknologian työpaja ja monialafoorumi Pikseliähkyn kanssa järjestetty Irina Spicakan luovan koodauksen työpajasarja.

 

Hyvää haamua!
Toivottaa festivaalitiimi

 

Yhteystiedot
www.aavefestival.org
www.facebook.com/aavefestival

Festivaalin info-piste
Lasipalatsin entinen Kirjan tila, Mannerheimintie 22-24 (avoinna festivaaliviikon aikana klo 12-18)


Tapahtumapaikat
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1
The Black Box, Lasipalatsinaukio, Mannerheimintie 22
Mbar, Mannerheimintie 22
Kaupunkiverstas, Mannerheimintie 22-24 (2. krs) Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1
Kulttuurikeskus Luckan, Simonkatu 8 (2. krs)
Bar Sandro, Kolmas Linja 17
Aalto FabLab, Hämeentie 135 A
… ja lisäksi useita projisointeja ympäri kaupunkia!

Festivaalin järjestävät
Kaiku ry
Kokeellisten taiteiden nomadinen akatemia
Helsingin Kulttuurikeskus

 

AAVE2014