Isä, poika, meri: Alamar

alamar

Esitys torstaina 4.9.2014 klo 18.

MERELLE (Alamar)
Ohjaus Pedro Gonzáles-Rubio 2009 -S- 75min, Meksiko
Tapahtuma Facebookissa

Italialainen nainen ja meksikolainen maya-intiaani rakastuvat, saavat lapsen, ja eroavat. Siihen loppuu tämän elokuvan dramatiikka, ja päästään asiaan. Sukeltelua turkoosissa meressä, kalastusta ja ruoanlaittoa, isän ja pojan luonnon ehdoilla etenevä tutustuminen toisiinsa.

Tarina perustuu elettyyn elämään. Henkilöt esittävät itseään. Isä ja poika viettävät yhteistä kesää Banco Chinchorron koralliriutalla. Lopuksi poika palaa äidin luo Roomaan. Tunnelma on intiimi ja välitön. Yksinkertainen elämä musertavan kauniin luonnon ympäröimänä voisi olla yltiöpäinen hippifantasia, mutta tämä elokuva saa kaiken tuntumaan luontevalta ja itsestään selvältä. Ehkä siksi, että meren yllä leijuu melankolia, tietoisuus kaiken väliaikaisuudesta. Elokuvan viehätys perustuu vahvalle läsnäololle. Kaikki on merkityksellistä.

Merelle – elokuva tehtiin Meksikon Karibian puoleisella rannikolla sijaitsevalla Banco Chinchorron koralliriutoilla. Ne sijaitsevat noin 30km päässä rannikolta. Riuttoja rannikosta erottava kilometrin syvyinen kanjoni tekee alueesta ainutlaatuisen. Alle puoli prosenttia koko alueesta on pinnan yläpuolelle ulottuvia saaria. Korallilajeja on toistaiseksi dokumentoitu lähes sata. Riuttoja kutsutan myös laivojen hautausmaaksi. Toistaiseksi on löydetty 44 laivanhylkyä, joista vanhimmat ovat peräisin 1500-luvulta.

 

 

alamar

alamar2

alamar3

alamar4

alamar_poster