Veiko Õunpuu ja pyhän Tonin kiusaus

tony3

Esitys torstaina 2.10.2014 klo 18. 

THE TEMPTATION OF ST. TONY (Püha Tõnu kiusamine)
Ohjaus: Veiko Õunpuu 2009, 115min, fiktio Viro/Ruotsi/Suomi
Tapahtuma Facebookissa

 

“Mä harhaelin synkkää metsämaata polulta oikealta poikenneena.”

Pyhän Tonin kiusaus kertoo keski-ikäisestä miehestä, joka löytää itsensä harhailemasta Danten kuvailemassa synkässä metsässä. Hänen melkoisen varakkaaseen ja rauhalliseen elämäänsä ilmestyy epätavallinen ongelma: moraalisuus.

Onko mahdollista olla “hyvä ihminen”? Mitä se itse asiassa tarkoittaa? Ja mitä hyötyä siitä on? Matkalla kohti selkeämpää tietoisuutta ja monimutkaisempaa todellisuutta, Toni tapaa tyypillisiä nykyvirolaisia ja kokee jännittäviä seikkailuja huumoriakaan unohtamatta. Lopulta mies menettää työnsä ja perheensä ohella myös itsensä ja todellisuuden. Sääli korvaa kaiken menetyksen.

 

tony2

tony4

tony1

tony