A Japanese musical trip: Flashback Memories

Flashback Memories

Esitys torstaina 4.12.2014 klo 18. 

FLASHBACK MEMORIES 
Ohjaus: Tetsuaki Matsue 2012
72 min / dokumentti / Japani / tekstitetty englanniksi
Tapahtuma Facebookissa

Dokumenttielokuva Flashback Memories kertoo lähimuistinsa menettäneestä didgeridoon soittajasta, Gomasta. Tokion kansanvälisillä elokuvafestivaaleilla katsojapalkinnon voittanut elokuva tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen, jossa dokumentti, elämänkerta ja musiikkikonsertti sekoittuvat odottamattomalla tavalla. Suomessa elokuva sai ensi-iltansa vuonna 2013 Helsinki Cine Aasia -festivaaleilla.

Korealaisille vanhemmille Tokiossa vuonna 1977 syntynt ohjaaja Tetsuaki Matsue valmistui elokuvantekijäksi dokumenttielokuvallaan Annyong Kimchee vuonna 1999. Siinä hän käsitteli korealais-japanilaista zainichi-taustaansa. Pettävän yksinkertaisissa elokuvissaan Matsue kääntää ympäri kliseet, tutkien niin dokumenttielokuvan kuin aikuisvideoidenkin konventioita. Hän tuo koskettavasti näkyviin etnisen identiteetin kysymykset sekä näyttää ohjaajan ja hänen kohteidensa epätasaisen valtasuhteet.

Esittelyteksti: Helsinki Cine Aasian katalogi

 

Flashback Memories

Flashback Memories

Flashback Memories