AAVE Festival 7.-12.4.2015

Kino Kaikun isosisko, liikkuvan kuvan festivaali:

 

AAVE FESTIVAL 7.-12.4.2015 HELSINKI
Alternative AudioVisual Event

AAVE lentää liihottaa lakanakankaineen jälleen Helsingin kaduilla! Kuudennetta kertaa järjestettävä festivaali juhlii liikkuvan kuvan monimuotoisuutta elokuva- ja videotaidenäytöksin, live-esityksin ja näyttelyin. Festivaalin lämmittelytapahtuma sekä taidetta ja teknologiaa käsittelevä TAITE-seminaari järjestetään Suomen valokuvataiteen museossa.

Festivaali alkaa näyttelyavajaisilla gallerioissa Oksasenkatu 11 ja FISH, joissa nähdään kaksi kokonaisuutta: Silence-Fiction esittelee MIKA TAANILAN kaksi hiljaisuutta käsittelevää liikkuvan kuvan teosta ja Cycles –ryhmänäyttelyssä kolme taiteilijaa, JUHA VAN INGEN, MARKO VUOKOLA ja JANNE SÄRKELÄ kuljettavat katsojan moninaisiin kuvan ja äänen sykleihin. Näyttelyiden avajaispäivänä tiistaina 7.4. järjestetään myös yhteisöllinen pop-up tapahtuma NIGHT OF THE BEAMERS.

Kulttuurikeskus Malmitalon ohjelmamme kohokohtiin kuuluvat puolalaisen taiteilijan ja elokuvantekijän WILHELM SASNALIN ja ANKA SASNALIN 35 mm elokuvaesitys Aleksander sekä kokeellisten stereoskooppisten elokuvien esityssarja, jossa nähdään mm. suomalaisen DAVE BERGIN sekä italialaisen ZAPRUDER FILMMAKERSGROUPIN teoksia. Sarjaan kuuluu myös 3X3D -antologiaelokuva, johon osallistuivat ohjaajat JEAN-LUC GODARD, PETER GREENAWAY ja EDGAR PÊRA.

Liikkuvaa kuvaa ja elävää esitystä yhdistävä Live Cinema –ohjelmistomme järjestetään tänä vuonna kokonaisuudessaan WHS Teatteri Unionissa. Esiintyjämme ovat NATALIA KOZIEL & PETTERI KALLIOMÄKI, HELSINKI SOUND-ELECTRONICS, ANNA ESTARRIOLA, ROBERTO PUGLIESE ja ELENA’S IDEA (Yuko Takeda, Pekka Sassi & Veli-Matti Saarinen).

Tervetuloa lämmittelytapahtumaamme Suomen valokuvataiteen museoon keskiviikkona 8.4. klo 18 ja avajaisnäytökseemme Malmitalolla torstaina 9.4. klo 18. Lämmittelytapahtumassa voit tavata taiteilijat HEIDI TIKAN ja DAVE BERGIN ja pääset kokeilemaan Oculus Rift -virtuaalikypärällä Bergin 3D-teoksen (Varmista paikkasi ennakkoilmoittautumalla osoitteeseen aavefestival[at]gmail.com).

 

Hyviä haamusessioita,
toivottaa AAVE-tiimi!

 

Uudistimme festivaalin rakenteen.  Japanilaisten elokuvien Oishii -sarja on paussilla. Näyttelyihin, festivaalin warm-up tapahtumaan, seminaariin ja Night of the Beamersiin on vapaa pääsy, mutta muihin näytöksiin ja Live Cinema -esityksiin on tullut pieni 5 euron pääsymaksu (WHS Teatteri Unionin illat yhteishintaan 10€ sis. kolme esitystä).  Oikeudet ohjelmanmuutoksiin pidätetään. Järj. kulttuuriyhdistys Kaiku ry, Kokeellisten taiteiden nomadinen akatemia ja Helsingin kulttuurikeskus Malmitalo.​

 

 

WEB & SOME
www.aavefestival.org
www.fb.com/aavefestival
www.twitter.com/aavefestival
www.flickr.com/photos/aavefestival
www.vimeo.com/aavefestival

 

TAPAHTUMAPAIKAT
Kulttuurikeskus Malmitalo, Ala-Malmin tori 1
WHS Teatteri Union, Unioninkatu 45 LH 1-2
Suomen valokuvataiteen museo, Tallberginkatu 1 G
Galleria Oksasenkatu 11, Oksasenkatu 11
FISH Helsinki, Alppikatu 17 LH2