Pirjo Honkasalon Betoniyö

Esitys torstaina 26.3.2015 klo 18.

BETONIYÖ (Concrete Night)
Ohjaus Pirjo Honkasalo 2013 / 96min / fiktio / Suomi-Ruotsi-Tanska
Puhuttu suomeksi ja tekstitetty englanniksi
Tapahtuma Facebookissa

 

Betoniyö on elokuva sirpaleisesta mielestä. Se kertoo siitä, kuinka haavasta tulee arpi, kuinka arvesta kasvaa pelko ja kuinka pelko lopulta muuttuu väkivallaksi. Simo, elokuvan 14-vuotias päähenkilö, etsii vielä omaa identiteettiään ja on altis ympäristönsä vaikutuksille. Simo ja hänen isoveljensä Ilkka ovat avuttoman ja arvaamattoman yksinhuoltajaäidin lapsia. Heidän levoton kotinsa sijaitsee Helsingin betoniviidakon sydämessä.

Elokuva perustuu Pirkko Saision samannimiseen romaaniin vuodelta 1981 ja se valittiin syyskuussa 2014 Suomen ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon kategoriaan.