Hirokazu Kore-edan Isänsä poika

Esitys torstaina 27.8.2015 klo 18. 

ISÄNSÄ POIKA (Soshite chichi ni naru)
Ohjaus Hirokazu Kore-eda 2013 / 120min / fiktio / Japani
Puhuttu suomeksi ja tekstitetty englanniksi
Tapahtuma Facebookissa

Valitako oma biologinen lapsi, vai lapsi, jonka kanssa on viettänyt kuusi vuotta yhdessä luullen häntä omakseen? Palkittu ohjaaja Hirokazu Kore-eda tutkii tätä dilemmaa elokuvassa, jossa perhe ajautuu kriisiin synnytyssairaalasta tulevan puhelun seurauksena.

Työlleen omistautunut arkkitehti Ryota elää hallittua ja rauhallista perhe-elämää vaimonsa Midorin ja kuusivuotiaan poikansa Keitan kanssa. Heidän elämänsä kokee järkytyksen, kun synnytyssairaala yhtäkkiä ilmoittaa hoitajan aikanaan tekemästä virheestä; Keita ei olekaan heidän biologinen lapsensa. Heidän ”oikea” lapsensa on kasvanut värikkäässä, mutta rakastavassa työläisperheessä. Perheiden erilainen suhtautuminen yhteiseen asiaan ja henkisesti sulkeutuneen Ryotan asteittainen avautuminen toimivat perustana tähän humaaniin tarinaan. Isänsä poika palkittiin Cannesissa Juryn erikoispalkinnolla.

 

likefatherlikeson1

likefatherlikeson2

likefatherlikeson3

likefatherlikeson4